Analysis of Ecoinovations in Latvia in 2010
Apvienotā Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongresa un Letonikas 4. kongresa sekcijas "Vides kvalitāte Latvijā: esošais stāvoklis, izaicinājumi, risinājumi" referātu kopsavilkumu krājums 2011
Marika Rošā, Claudio Rochas, Dagnija Blumberga, Jeļena Pubule

Jebkuras valsts attīstība ir atkarīga no zinātnes attīstības un inovācijām, kas raksturo to attīstības līmeni ar konkrētu rezultātu. Savukārt, ekoinovācijas ir vides zinātnes attīstību raksturojošs jēdziens. Eiropas Savienības eksperti ir izveidojuši ekoinovācijas indikatoru kompleksu ar pieciem ekoinovācijas indikatoriem, ar kuru palīdzību tiek salīdzināts dalībvalstīs vides zinātņu jomā notiekošais. Šie indikatori ir šādi: ieguldījums ekoinovācijās, ekoinovācijas aktivitātes, ekoinovācijas rezultāti, vides ieguvumi un socioekonomiskie ieguvumi. Katrs ekoinovācijas indikators ir atkarīgs no dažādiem faktoriem, un to vērtēšanas metodika balstās uz likumdošanas dokumentu analīzi, statistikas datu vākšanu, apstrādi un rezultātu apspriešanu, intervijām ar ekspertiem un valsts un pašvaldību ierēdņiem.


Keywords
ecoinovations, indicators, development

Rošā, M., Rochas, C., Blumberga, D., Pubule, J. Analysis of Ecoinovations in Latvia in 2010. In: Apvienotā Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongresa un Letonikas 4. kongresa sekcijas "Vides kvalitāte Latvijā: esošais stāvoklis, izaicinājumi, risinājumi" referātu kopsavilkumu krājums, Latvia, Riga, 24-27 October, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, pp.82-83. ISBN 9789934102240.

Publication language
Latvian (lv)
The Scientific Library of the Riga Technical University.
E-mail: uzzinas@rtu.lv; Phone: +371 28399196