Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās attīstības modeļa vīzija
Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. 2011
Sanda Lapuķe, Tatjana Tambovceva

Autores pētījumā izklāsta nekustamā īpašuma nodokļa izmaiņu īpatnības, no kā var secināt - šī nodokļa piemērošana arī būtiski ietekmēs gan nekustamā īpašuma tirgus attīstību, gan arī sekundāri tautsaimniecību kopumā. Tādējādi turpmākie pētījumi ir saistāmi ar padziļinātu esošās sociāli ekonomiskās sistēmas analīzi un izvērtējumu, kas kalpotu par pamatu Latvijas nekustamā īpašuma ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās attīstības modeļa izstrādei. Pilnvērtīgai modeļa izveidei, kas vienlaicīgi ievērotu gan fiskālās politikas ietekmi uz nekustamā īpašuma attīstību, gan Latvijas specifiskos finansiāli ekonomiskos apstākļus, īpaša uzmanība pētījumā tiks veltīta sekmīgākajiem citu ES dalībvalstu ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās attīstības modeļiem, to izvērtējumam.


Atslēgas vārdi
the concept of real estate, real estate tax, economic development

Geipele, S., Tambovceva, T. Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās attīstības modeļa vīzija. No: Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 51.-57.lpp. ISSN 2243-6030.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196