Būvniecības nozares attīstības un efektivitātes novērtējums Latvijā
RTU IEVF Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti "Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība". 1.sējums 2011
Uldis Krišāns, Jānis Mežiels

Rakstā tiek aplūkota un analizēta būvniecības nozares attīstība un efektivitāte kā Latvijas tautsaimniecības sastāvdaļa. Tiek veikta makroekonomisko rādītāju izvērtēšana būvniecības attīstības ciklā no 2005.gada līdz 2010.gadam. Darbā aplūkotas un atspoguļotas arī būvniecības nozarei raksturīgās problēmas, to ietekme uz nozares attīstību: valsts iepirkumi, kvalitāte, ietekme uz iepirkuma objektu, valsts investīcijas nozares attīstībā, nepabeigtie būvniecības objekti, nelikumīgā apbūve Latvijā valsts un pašvaldību pasūtījumi, ES fondu līdzfinansējuma projekti ir dominējošie būvniecības turpmākai attīstībai. Energoresursu ekonomiska izmantošana ēkās, jaunu metožu un būvniecības ieceru īstenošanai, piemēram, „zaļais iepirkums”, pasīvo māju būvniecība, alternatīvie ēku apkures risinājumi, tie ir būvniecības nozares attīstību un efektivitāti veicinoši faktori. Pēc iegūtajiem rezultātiem var redzēt, ka būvniecības nozare ir jauna attīstības perioda priekšā.


Atslēgas vārdi
construction industry, evaluation of the development and effectiveness

Krišāns, U., Mežiels, J. Būvniecības nozares attīstības un efektivitātes novērtējums Latvijā. No: RTU IEVF Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti "Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība". 1.sējums. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 115.-130.lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196