Bīstamo atkritumu poligona būvniecības projektu vadīšana
RTU IEVF Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti "Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība". 1.sējums 2011
Elīna Puncule, Aivars Jurjāns

Rakstā ir izanalizēta bīstamo atkritumu apsaimniekošana, apskatīta atkritumu apsaimniekošanas hierarhijas shēma, kā arī likumdošana atkritumu apsaimniekošanas jomā, apskatītas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu atkritumu apsaimniekošanai. Apskatīta bīstamo atkritumu negatīvā ietekme uz cilvēka veselību un apkārtējo vidi. Saprotot bīstamo atkritumu draudus un to aizvien pieaugošo apjomu, tiek piedāvāts būvēt bīstamo atkritumu poligonu, kas ļautu šobrīd esošos bīstamos atkritumus, notekūdeņu dūņas uzglabāt atbilstoši visām nepieciešamajām prasībām.


Atslēgas vārdi
hazardous waste, sewage sludge, polygon construction

Puncule, E., Jurjāns, A. Bīstamo atkritumu poligona būvniecības projektu vadīšana. No: RTU IEVF Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti "Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība". 1.sējums. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 150.-159.lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196