Lidojumu drošības stāvokļa monitoringa modelis uz riska līmeņa novērtējuma pamata
2011
Igors Petuhovs

Aizstāvēšana
21.10.2011. 14:30, Rīgas Tehniskā universitāte,Transporta un mašīnzinību fakultāte, Aviācijas institūts, Lomonosova ielā 1B k.,III- aud.

Zinātniskais vadītājs
Vladimirs Šestakovs

Recenzenti
Aleksandrs Andronovs, Vjačeslavs Žilinskis, Mihail Gromov

Promocijas darbā izvēlētā tēma paredz risinājumu vienai no aktuālākajām civilās aviācijas gaisakuģu (GK) lidojuma drošības (LD) līmeņa monitoringa problēmām. Promocijas darba mērķis bija izstrādāt jaunas pieejas teorētiskos un metodoloģiskos noteikumus lidojuma drošības nodrošinājuma jautājumos, kuri bāzēti uz risku pārvaldības, kas rodas no nelabvēlīgo faktoru ietekmes lidojuma laikā un risku skaitliskās vērtēšanas metodes. Pētījuma objekts ir LD monitoringa process pamatojoties uz riska līmeņa noteikšanas no nelabvēlīgo faktoru rašanas lidojuma laikā un to iedarbības iespējamām sekām. Izpētes tēma ir riska rāšanās no nelabvēlīgiem faktoriem, ieskaitot pilotēšanas kļūdas, monitorings, un tā vispusīgas uzskaites, analīzes un skaitliska vērtējuma jautājumi. Darba metodiskā bāze ir riska līmeņa vērtējums, ekspertu vērtēšanas teorija, datu bāzes izveidošanas algoritmi, sistēmpieeja sarežģīto sistēmu pētīšanai. Darbā izstrādāti teorētiskie un metodoloģiskie jaunas pieejas noteikumi LD nodrošināšanai aviokompānijā, kas bāzējās uz nelabvēlīgo faktoru ietekmes risku pārvaldības lidojumu laikā. Ir izstrādāti risku skaitliskās novērtēšanas metodes, tajā skaitā, lai iegūtu to integrētos novērtējumus, LD vadības mērķiem.


Atslēgas vārdi
flight safety, an aircraft, an air transport, operationalrequirements, accidents, incidents, leveling, a crew

Petuhovs, Igors. Lidojumu drošības stāvokļa monitoringa modelis uz riska līmeņa novērtējuma pamata. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2011. 121 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196