Zaļās infrastruktūras elementu iekļaušanas iespējas mūsdienu pilsētvidē
Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress "Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte": sekcija "Ekonomika un vadībzinātnes": tēžu krājums 2011
Jurijs Grizāns, Armands Auziņš, Jānis Vanags

Latvijas pilsētas ir plaši pazīstamas ar saviem dārziem un parkiem, dekoratīvajiem skvēriem un bulvāru alejām. Zaļās teritorijas jau sen kļuvušas par Latvijas pilsētvides neatņemamo sastāvdaļu, kurai ir īpaša ekoloģiskā, estētiskā, kultūrvēsturiskā un ainaviskā vērtība. Zaļās infrastruktūras elementu iekļaušana mūsdienu pilsētvidē ir svarīga, lai saglabātu ilgtspējīgu vidi, kurā tiek meklētas iespējas cilvēku sociāli ekonomisko vajadzību un dabas procesu līdzsvarošanai, kā arī potenciālie risinājumi sabiedrības un indivīdu sociālo pāridarījumu dzīvajai dabai novēršanai un samazināšanai.


Atslēgas vārdi
Environment, green infrastructure, human, nature, urban environment

Grizāns, J., Auziņš, A., Vanags, J. Zaļās infrastruktūras elementu iekļaušanas iespējas mūsdienu pilsētvidē. No: Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress "Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte": sekcija "Ekonomika un vadībzinātnes": tēžu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: Biznesa kompetences centrs, 2011, 66.-67.lpp. ISBN 9789934814310.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196