Elektroenerģijas nozares modernizēšanas virzieni Latvijas tautsaimniecības attīstībai
52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE' 2011): konferences ziņojumu tēžu krājums 2011
Uldis Kamols, Anna Survillo

Raksta mērķis ir izvērtēt situāciju elektroenerģijas nozarē Latvijā salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības valstīm un ieteikt elektroenerģijas nozares modernizācijas virzienu, lai attīstītu Latvijas tautsaimniecību un nodrošinātu patērētājus ar resursu, ievērojot Eiropas Savienības kopējos mērķus šajā nozarē. Pastāv dažādi enerģijas veidi. Enerģiju var sadalīt divās grupās pēc to avotiem: neatjaunojamie un atjaunojamie enerģijas veidi. Neatjaunojamie enerģijas avoti ir dabas resursi, kas veidojas ļoti lēni vai lēnāk, nekā pārējie. Lai risinātu jautājumus, kas ir saistīti ar enerģētikas nozares attīstību un ieteiktu attīstības kopējo virzienu visiem Eiropas Savienības dalībniekiem, Eiropas Komisija izstrādāja enerģijas attīstības stratēģiju līdz 2020.gadam, kas saucas „Konkurētspējīgas, stabilas un drošas enerģija stratēģija”. Latvija, lai īstenotu enerģijas stratēģiju, varētu ieviest tā saukto “Smart grid” sistēmu.


Atslēgas vārdi
elektroenerģijas nozare, elektroenerģijas likumi, „smart grid”, „gudrie tīkli”
Hipersaite
http://alephfiles.rtu.lv/TUA01/000030878_e.pdf#page=93

Kamols, U., Survillo, A. Elektroenerģijas nozares modernizēšanas virzieni Latvijas tautsaimniecības attīstībai. No: 52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE' 2011): konferences ziņojumu tēžu krājums, Latvija, Rīga, 7.-7. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 92.-93.lpp. ISBN 978-9934-10-202-8.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196