Mājokļu pārvaldīšanas tiesiski ekonomiskās problēmas Latvijā
Ekonomika un vadībzinātnes: Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3.kongress un Letonikas 4.kongress: referātu kopsavilkumu krājums 2011
Sanda Lapuķe, Dace Slava

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas nozare skar visus sabiedrības līmeņus, sākot no valsts un beidzot ar indivīdu, un tai ir ne tikai ekonomisks saturs, bet mājoklim un tā pārvaldīšanai ir arī sociāls raksturs. Dzīvojamo māju pārvaldīšana vienmēr būs aktuāla joma, jo tā skar iedzīvotāju pamatvajadzību apmierināšanu un ar mājokli saistītie pakalpojumi, tai skaitā komunālie pakalpojumi ir pirmās nepieciešamības prece, kurai ir jābūt pieejamai visiem sabiedrības slāņiem. Savukārt pārvaldīšanas maksa (cena), dzīvojamās mājas uzturēšanas izmaksas ir viens no būtiskākajiem faktoriem pārvaldīšanas formas un pārvaldnieka izvēlē. Par pētījuma priekšmetu kalpo dzīvojamo māju pārvaldīšana, to ietekmējošie faktori un ekonomiski lietderīgākā pārvaldīšanas veida izvēle, savukārt, pētījuma objekts ir dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesiski ekonomiskie aspekti Latvijas Republikā.


Atslēgas vārdi
housing management, management expenses

Geipele, S., Slava, D. Mājokļu pārvaldīšanas tiesiski ekonomiskās problēmas Latvijā. No: Ekonomika un vadībzinātnes: Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3.kongress un Letonikas 4.kongress: referātu kopsavilkumu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: SIA Biznesa kompetences centrs, 2011, 76.-77.lpp. ISBN 978-9934-8143-1-0.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196