Darba mērķis ir pētīt ārējo un iekšējo risku ietekmi uz Latvijas izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozari. Darbā ir izmantotas zinātniskās pētījuma metodes - analīzes, sintēzes, komercsabiedrību ekonomiskās analīzes, speciālo koeficientu un risku ranžēšanas metodes. Autores ir pētījušas Latvijas izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozares komercsabiedrību vidējos finansiālos rādītājus. Ir izveidotas Latvijas izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozares ekonomisko, finanšu, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu tehnoloģisko procesu risku klasifikācijas. Nozīmīgākie ekonomiskie riski - likumdošanas izmaiņu, nodokļu pieauguma un pieprasījuma nestabilitātes risks. Nozīmīgākie finanšu riski - maksātnespējas (bankrota), finansiālās nestabilitātes pieauguma un valūtas risks. Izmitināšanas (konkrēti viesnīcu) pakalpojumu tehnoloģiskā procesa svarīgākie riski ir drošības sistēmas, klientu maksājumu un uzskaites risks. Ēdināšanas pakalpojumu tehnoloģiskā procesa svarīgākie riski ir HACCP (pārtikas produkcijas drošības) sistēmas ieviešanas, darbinieku higiēnas risks, ēdienu gatavošanas risks.