Zemes izmantošanas mērķu attīstības ietekme uz Latvijas tautsaimniecību
52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE' 2011) : konferences ziņojumu tēžu krājums 2011
Māris Grīnbergs, Armands Auziņš

Zeme raksturo vidi cilvēku sociāli ekonomiskajām aktivitātēm un ir pamats ekosistēmu eksistencei un funkcionēšanai, iekļaujot sevī resursa, tiesību un vērtības dimensijas. Zemes resursi ietver gan virsējos, gan pazemes slāņus, kā arī cilvēka radītos uzlabojumus un dabiski veidojušos objektus kādā noteiktā teritorijā, piemēram, mežus un ūdeņus. Tādējādi zemes izmantošana attiecināma uz zemes derīgo īpašību izmantošanu. Zinātnisko pētījumu rezultāti saistībā zemes resursu izmantošanu sabiedrības vajadzību nodrošināšanai norāda uz zemes pārvaldības ietvaru, kurā ir pētāmi zemes izmantošanas problēmjautājumi un novērtējama zemes izmantošanas efektivitāte tās paaugstināšanas nolūkā.


Atslēgas vārdi
land use objectives, economic structure, GDP, functionality

Grīnbergs, M., Auziņš, A. Zemes izmantošanas mērķu attīstības ietekme uz Latvijas tautsaimniecību. No: 52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE' 2011) : konferences ziņojumu tēžu krājums, Latvija, Rīga, 7.-7. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 44.-45.lpp. ISBN 9789934102028.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196