Risku vadības stratēģija transporta uzņēmumos
Ekonomiskie pētījumi uzņēmējdarbībā: Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes zinātniskie raksti. 7.sējums 2009
Diana Počjopko, Irina Voronova

Rakstā ir apskatīti integrētās risku vadības stratēģijas galvenie elementi rūpniecības un pakalpojuma sniegšanas uzņēmumiem, ka arī tiek izanalizēts integrētas risku vadības stratēģijas algoritms transporta uzņēmumiem. Ir aprakstīts autoru izstrādātais risku vadības stratēģijas izvēlēs modelis ar tā ieviešanas algoritmu. Risku vadība – viena no problēmām, kuras aktualitāte pēdējā laikā pastāvīgi pieaug. Sākotnēji, izstrādājot risku vadības teoriju, ar to sāka praktizēt bankas un apdrošināšanas kompānijas. Pašlaik pastiprināti pieaug interese arī no citu sfēru uzņēmumiem (nefinanšu organizācijas, ražošanas kompānijas un citas). Autores uzskata, ka galvenā problēma ir uzņēmuma risku vadības sistēmas neesamība, bet tiem, kam tomēr ir izstrādāta – nav ieviesta, viss paliek „uz papīra’’, piemērotai pārbaudes instancēm (piemēram, darba aizsardzības instrukcija).


Atslēgas vārdi
risk management, integrated risk management, risk management strategies

Počjopko, D., Voronova, I. Risku vadības stratēģija transporta uzņēmumos. Ekonomiskie pētījumi uzņēmējdarbībā. Nr.7, 2009, 82.-88.lpp. ISSN 1691-0737.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196