Relejaisardzības un automātikas kompleksu pārbaudes metodes un līdzekļi
2012
Mārtiņš Silarājs

Aizstāvēšana
22.11.2012. 15:00, Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un Elektrotehnikas fakultātē, Kronvalda bulvārī 1, 117 telpā

Zinātniskais vadītājs
Antans Sauļus Sauhats

Recenzenti
Vladimirs Čuvičins, Diāna Žalostība, Dmitrijs Ļubarskis

Darbs veltīts relejaizsardzības un automātikas iekārtu pārbaudes metožu un līdzekļu attīstībai. Veikto pētījumu aktualitāte saistīta ar Latvijas energosistēmas efektīvu un stabilu darbību, plānu un attīstības stratēģiju svarīgumu tautsaimniecībā. Apkopota Latvijas energosistēmas pārvades daļas relejaizsardzību funkcionēšanas rezultātu statistika, kā arī esošo pārbaudes metožu un līdzekļu analīze pierādīja pārbaužu metodes, kuras pamatā ir statistiskā pieeja un Monte-Karlo metode, lietderīgumu un priekšrocības. Sintezēta piemērota pārbaudēm relejaizsardzības un automātikas termināla struktūra, kas paredzēta pielietošanai Baltijas valstu energosistēmās, kā arī izstrādāta un realizēta relejaizsardzību nolūkos izmantoto elektrisko sakaru kanālu pārbaužu iekārta. Izstrādāto algoritmu un iekārtu aprobācija tika veikta konkrētās Latvijas energosistēmas apakšstacijās un augstsprieguma elektropārvades līnijās. Iegūtie rezultāti liecina par izstrādāto algoritmu darbspēju un pielietoto metožu pamatotību. Promocijas darbs uzrakstīts latviešu valodā. Tas satur ievadu, 4 nodaļas, noslēgumu un rekomendācijas nākotnes darbam un literatūras sarakstu. Darbā ir 58 attēli, 2 tabulas, kopā 130 lappuses. Literatūras sarakstā noradīti 88 izmantotās literatūras avoti.


Atslēgas vārdi
Relay protection

Silarājs, Mārtiņš. Relejaisardzības un automātikas kompleksu pārbaudes metodes un līdzekļi. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2012. 130 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196