Politikas koordinācija Latvijā: problēmas un risinājumi
Starptautiskās zinātniskās konferences "Eiropas integrācijas sociālā un ekonomiskā dimensija: problēmas, risinājumi, perspektīvas" materiāli. III daļa. Ekonomiskais aspekts 2012
Alise Vītola, Maija Šenfelde

Raksta mērķis ir iezīmēt problēmas un risinājumus politikas koordinācijas uzlabošanai Latvijā. Pētījums veikts, veicot dokumentu (zinātnisko rakstu, normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu) analīzi, kā arī apzinot ministriju darbinieku, kas iesaistīti politikas plānošanā un īstenošanā, viedokli par starpnozaru politikas koordināciju Latvijā (2011.gada janvārī tika veikta anketēšana un saņemtas 40 atbildes). Pētījuma novitāte ir Pārresoru koordinācijas centra plānotās darbības izvērtējums saistībā ar politikas koordinācijas teorētiskiem aspektiem un ārvalstu pieredzi. Secināts, ka politikas koordinācija nav „viss vai nekas” jautājums un lielas ambīcijas iespējams īstenot tikai tad, ja ir pietiekami attīstīta politikas koordinācijas kapacitāte. Tāpēc kompetences Latvijā jāattīsta pakāpeniski. Latvija varētu stiprināt politikas koordināciju valsts attīstībai būtiskākajās jomās. Jāturpina arī attīstīt administratīvās sadarbības kultūru, veidojot sadarbības tīklus starp ministrijām un popularizējot vērtības, kas virza ierēdņu darbu valsts kopīgo interešu īstenošanai.


Atslēgas vārdi
policy coordination, development planning, policy coordination capacity, central policy coordination unit
Hipersaite
http://du.lv/files/000/007/448/Eiropas_integracijas_Ekonomika_krajums_pdf-am.pdf?1363686647

Vītola, A., Šenfelde, M. Politikas koordinācija Latvijā: problēmas un risinājumi. No: Starptautiskās zinātniskās konferences "Eiropas integrācijas sociālā un ekonomiskā dimensija: problēmas, risinājumi, perspektīvas" materiāli. III daļa. Ekonomiskais aspekts, Latvija, Rīga, 3.-5. novembris, 2011. Daugavpils: Daugavpils Universitātes akadēmiskais apgāds "Saule", 2012, 199.-207.lpp. ISBN 978-9984-14-586-0. ISSN 2255-8853.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196