Nodokļu politikas izmaiņu ietekme uz Latvijas ekonomikas izaugsmes dinamiku
Konkurence, integrācija, kooperācija: Baltijas reģiona ekonomikas attīstības reģionālie un starptautiskie aspekti: Baltijas Foruma 11. starptautiskā konference 2006
Kristīne Gorbunova, Marina Koževnikova

Mūsdienās ar vien vairāk cilvēku apzinās valsts ekonomikas regulēšanas nepieciešamību. Tajā pašā laikā ir jāizpilda vairāki priekšnosacījumi, lai regulēšana negrautu valsts attīstību. Tādi nosacījumi var būt: pārdomāta regulēšanas politika nosprausta mērķa sasniegšanai, nodokļu politikas īstenotāju kompetence analizējamajā jautājumā, resursu (gan naudas, gan cilvēku) pietiekamība. Latvijas tautsaimniecībā notiek dažāda veida izmaiņas, kuras ir saistītas ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Izmaiņas arī skāra nodokļu sistēmu. Nodokļu politikas stabilitāte, prognozejāmība un sakārtotība ir viens no faktoriem ekonomisko subjektu racionālai rīcībai, kura tiešā vai netiešā veidā ir vērsta uz iekšzemes kopprodukta paaugstināšanu un ekonomikas stabilu attīstību. Valsts fiskālā politika, nodokļu sistēma un notiekošie procesi ekonomikā tiek mainās un tiek analizēti nepārtraukti, bet nepeiciešams atzīmēt, ka procesiem ir jābūt virzītiem uz valsts un to iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšanu.


Atslēgas vārdi
tax policy, State budget, the development of the national economy

Gorbunova, K., Koževnikova, M. Nodokļu politikas izmaiņu ietekme uz Latvijas ekonomikas izaugsmes dinamiku. No: Konkurence, integrācija, kooperācija: Baltijas reģiona ekonomikas attīstības reģionālie un starptautiskie aspekti: Baltijas Foruma 11. starptautiskā konference, Latvija, Rīga, 24.-24. aprīlis, 2006. Rīga: 2006, 50.-57.lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196