KIAS-Mod1-LATPAT maskēšanas apdrukas transformācija KIAS-Mod11-LATPAT (EUROPE) maskēšanas apdrukā. 1. posms - izslēgšanas eksperiments
Militārā zinātne 2012
Kārlis Krēsliņš, Igors Šitvjenkins, Ausma Viļumsone

Latvijas Republikas Nacionālie Bruņotie spēki ir izveidojuši Kaujas individuālās aizsardzības sistēmu (KIAS), kura nodrošina aizsardzību pret mākslīgo un dabīgo apdraudējumu, ar ko karavīrs sastopas militāro operāciju rajonos visā pasaulē. Pētnieki no Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem sadarbī'bā ar pētniekiem no Rīgas Tehniskās universitātes ir uzsākuši KIAS pilnveidošanas programmu. Pamatojoties uz iepriekšējos pētījumos iegūtajiem rezultātiem, pētnieki ir uzsākuši KIAS pilnveidošanu katrā funkcijā. Viena no proiritārajām funkciijām, kam pētnieki ir pievērsuši uzmanību šajā pētījumā, ir KIAS funkcija maskēšana plašā elektromagnētiskajā spektrā. Maskēšanas apdruka ir viena no prioritārajām aizsardzības un noteiktās valsts karaspēka vizuālās atpazīšanas funkcijām karavīra individuālajā aizsardzībā.


Atslēgas vārdi
LATPAT, LATPAT (EUROPE), camouflage pattern, aprior ranking
Hipersaite
http://doc.mod.gov.lv/lv/militara_zinatne/2012/2/

Krēsliņš, K., Šitvjenkins, I., Viļumsone, A. KIAS-Mod1-LATPAT maskēšanas apdrukas transformācija KIAS-Mod11-LATPAT (EUROPE) maskēšanas apdrukā. 1. posms - izslēgšanas eksperiments. Militārā zinātne, 2012, No. 2, 80.-89.lpp. ISSN 1691-9300.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196