Lielpilsētu sadales tīklu sprieguma līmeņa izmaiņas procesa vadības metodika, tehniskie līdzekļi un optimizācija (uz Rīgas piemēra)
2013
Oļegs Borščevskis

Aizstāvēšana
06.06.2013. 15:00, RTU, EEF, Kronvalda bulvaris 1, 117. auditorija

Zinātniskais vadītājs
Svetlana Guseva

Recenzenti
Vilnis Krēsliņš, Michal Kolcun, Antons Kutjuns

Saskaņā ar Rīgas pilsētas Attīstības plānu, pilsētas attīstības mērķis ir veicināt daudzpusīgu ekonomisko attīstību, izmantojot Rīgas pilsētas ģeogrāfisko novietni, dabiskās iespējas un tradīcijas, lai nostiprinātu pilsētas ekonomisko patstāvību, kā arī celtu iedzīvotāju dzīves līmeņa kvalitāti, ievērojot vides resursu racionālu izmantošanu. Tas nav iespējams bez elektroenerģētikas attīstības un drošas pilsētas elektroapgādes sistēmas veidošanas. Lai izveidotu pēc iespējas drošāku un ekonomiskāku pilsētas elektroapgādes sistēmu, jānosaka vispārējie tīkla izbūves pamatprincipi, jaunu sistēmas elementu izbūves secība, ka arī jaunu un vecu sistēmas elementu mijiedarbības iespējas. Lielpilsētu komunālo sadzīves patērētāju slodzes pieaugums, dzīvojamās un administratīvās apbūves stāvu skaita palielināšanās, milzīgo punktveida slodžu un atsevišķo pilsētas rajonu ar lielu slodzes blīvumu veidošanās rada nepieciešamību ieviest lielākus sprieguma līmeņus pilsētas elektroapgādes sistēmā. Šādas tendences ir raksturīgas Rīgas pilsētai, kas ir Latvijas galvaspilsēta un galvenais administratīvais, industriālais, finanšu, biznesa un kultūras centrs. Jaunas sprieguma pakāpes ieviešanai jābūt mērķtiecīgai un pamatotai, ņemot vērā ekonomiskās un tehniskās iespējas un iegūstamās priekšrocības salīdzinājumā ar esošo elektroapgādes sistēmu.


Atslēgas vārdi
urban power supply system (UPSS), conception 0f 20 kV voltage introducing, UPSS optimal parameters

Borščevskis, Oļegs. Lielpilsētu sadales tīklu sprieguma līmeņa izmaiņas procesa vadības metodika, tehniskie līdzekļi un optimizācija (uz Rīgas piemēra). Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2013. 174 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196