Lauku attīstības iespējas radošās ekonomikas laikmetā
Starptautiskās zinātniskās konferences „Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2012: Finanšu kapitāla ietekme uz reģiona ekonomisko konkurētspēju" materiāli. III daļa: Ekonomikas aktualitātes" 2013
Alise Vītola

Lauku teritorijas visā Eiropā saskaras ar iedzīvotāju skaita samazināšanos. Raksta mērķis ir apskatīt lauku attīstības iespējas, balstoties uz radošās ekonomikas attīstību, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iespējām, Skandināvijas valstu pieredzi, kā arī izmantojot iedzīvotāju anketēšanas rezultātus Latvijas lauku pašvaldībā – Durbes novadā. Pētījuma objekts ir Latvijas lauku teritoriju attīstības iespējas. Autore secina, ka jāveicina nelauksaimnieciskā uzņēmējdarbība lauku teritorijās, kā arī darba sasniedzamības iespējas vai nu fiziski (ar transportu) vai virtuāli (ar informācijas un komunikāciju tehnoloģiju palīdzību). Jārada priekšnosacījumi pilsētnieku „pārvilināšanai” uz laukiem, vismaz sezonāli, veidojot lauku kā ekskluzīvas dzīvesvietas tēlu. Sevišķa uzmanība jāvelta lauku jauniešiem – potenciālajam darba spēkam un uzņēmējiem.


Atslēgas vārdi
rural development, regional development, creative economy
Hipersaite
http://du.lv/lv/fakultates/szf/strukturvienibas/instituti_zinatniska_darbiba/spi/izdevumi/Ekonomika

Vītola, A. Lauku attīstības iespējas radošās ekonomikas laikmetā. No: Starptautiskās zinātniskās konferences „Sociālās zinātnes reģionālajai attīstībai 2012: Finanšu kapitāla ietekme uz reģiona ekonomisko konkurētspēju" materiāli. III daļa: Ekonomikas aktualitātes", Latvija, Daugavpils, 8.-11. novembris, 2012. Daugavpils: Daugavpils Universitātes akadēmiskais apgāds "Saule", 2013, 150.-156.lpp. ISBN 978-9984-14-651-5.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196