Power System Static Stability Assessment Methods, Criteria and Algorithms
2014
Sergejs Kovaļenko

Aizstāvēšana
27.11.2014. 14:00, Rīgas Tehniskā Universitāte, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte, Āzenes ielā 12/1, 306. auditorijā

Zinātniskais vadītājs
Inga Zicmane

Recenzenti
Antans Sauļus Sauhats, Arturas Klementavičius, Aleksandrs Ļvovs

Darbs ir veltīts sarežģīto elektroenerģētisko sistēmu (EES) statiskās stabilitātes izpētes jautājumam. Darbā ir apskatīta stabilitātes teorija un tās izpētes pamatmetodes, sākot no Ļapunova metodes un beidzot ar vismodernākajām metodikām, tādām kā gramianu metode, pseudospektrāla analīze, mākslīgie neironu tīkli u.c. Promocijas darbā ir parādīts, ka mazo enerģētisko sistēmu statisko stabilitāti var pētīt ar raksturīgā polinoma (RP) palīdzību bez sakņu atrašanas, tikai lokalizējot to plaknē. Arī tika piedāvātas modificēta rotējošā un dekompozīcijas metode, kuras var pielietot sistēmu apvienošanas gadījumā. Pēdēja nodaļa ir veltīta trīsmašīnu sistēmas statiskās stabilitātes detalizētai analīzei ar klasiskās pieejas (RP) uz metožu palīdzību, kuras bija piedāvātas promocijas darba ietvaros. Arī aprēķināta latvijas energosistēmas statiska stabilitāte.


Atslēgas vārdi
Large power system static stability, transient, eigenvalues

Kovaļenko, Sergejs. Power System Static Stability Assessment Methods, Criteria and Algorithms. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2014. 141 lpp.

Publikācijas valoda
English (en)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196