Rīgas apkaimju nozīme pilsētas ilgtspējīgā attīstībā
56th International Riga Technical University Conference "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship" [CD-ROM] : SCEE '2015 : Proceedings 2015
Inesa Bušovska, Tatjana Survilo, Uldis Kamols

Viena no šobrīd aktuālākām problēmām ir pilsētu dzīvojamo rajonu (apkaimju) attīstība un to ilgstpēja, ar kuru saskaras teju visa Eiropa. Problēmas nozīmīgumu apliecina veikto pētījumu apjoms gan valsts, gan starptautiskā mērogā. Ilgtspējīgas attīstības jēdziens ir balstīts uz šāda veida sistemātisku domāšanu. Tā palīdz izprast pašiem sevi un savu pasauli. Saskaroties ar sarežģītām un nopietnām problēmām, tās nevar risināt tādā pat veidā, kā tās radījām mēs paši, bet tās risināt gan varam. Viens no ilgtspējīgas attīstības pamatprincipiem ir, lai nākamām paaudzēm tiktu nodrošināta ne sliktāka dzīves vides kvalitāte kā pašreizējā. Pētījuma mērķis ir izpētīt un izvērtēt, kāda ir nozīme Rīgas apkaimēm – Ziepniekkalnam, Imantai, Ķengaram, Pļavniekiem un Purvciemam, pilsētas ilgstpējīgā attīstībā. Pētījuma ietvaros tiks analizēti Rīgas pilsētas plānošanas dokumenti, analizētas pētamās apkaimes, analizēti iedzīvotāju aptaujas dati un tiks veikts pētījums dzīvokļu tirgus situācijai un investoru klātbūtnei pētāmajās apkaimēs. Apkopojot pētījumā iegūtos rezultātus, tiks izstrādāti risinājumi, lai veicinātu pilsētas vienmērīgu un ilgstpējīgu attīstību.


Atslēgas vārdi
Apkaime, pilsēta, ilgstpējīgs

Pavlova, I., Survilo, T., Kamols, U. Rīgas apkaimju nozīme pilsētas ilgtspējīgā attīstībā. No: 56th International Riga Technical University Conference "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship" [CD-ROM] : SCEE '2015 : Proceedings, Latvija, Rīga, 14.-17. oktobris, 2015. Riga: RTU Press, 2015, 229.-231.lpp. ISBN 9789934827532. ISSN 2256-0866.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196