Tulkošanas izaicinājumi ekonomikas nozares tekstos
Terminrade Latvijā: senāk un tagad: Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas 70 gadu jubilejas konference 2016
Larisa Iļinska, Oksana Ivanova, Zane Seņko

Mūsdienās zinātne ir lielākais jaunu jēdzienu avots un, tādējādi, zinātniski tehniskais vārdu krājums veido mūsdienu valodas lielāko daļu, kas attīstās visātrāk. No vienas puses, šī attīstība norisinās tāpat, kā vispārējās valodas attīstība, tai ir tendence internacionalizēt vārdu krājumu, kā arī paplašināt esošo leksisko vienību un salikteņu nozīmi. Savukārt, no otras puses, tehniskā valoda ir piesaistīta noteiktai nozarei, un katras nozares izvirzītās prasības nosaka dominējošās tendences terminoloģijas veidošanā un attīstībā.


Atslēgas vārdi
ekonomikas teksti, nozīmes paplašināšana, dominējošās tendences, terminoloģijas veidošana un attīstība

Iļinska, L., Ivanova, O., Seņko, Z. Tulkošanas izaicinājumi ekonomikas nozares tekstos. No: Terminrade Latvijā: senāk un tagad: Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas 70 gadu jubilejas konference, Latvija, Rīga, 11.-11. novembris, 2016. Rīga: Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisija, Zinātne, 2016, 58.-64.lpp. ISBN 978-9934-549-25-0.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196