Glicerīna oksidēšana ar molekulāro skābekli uznesto platīna katalizatoru klātienē
2016
Elīna Sīle

Aizstāvēšana
22.12.2016. 14:00, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, Paula Valdena ielā 3, 272. auditorijā.

Zinātniskais vadītājs
Svetlana Čornaja

Recenzenti
Māra Jure, Sergejs Beļakovs, Andris Actiņš

Promocijas darba literatūras apskatā apkopota zinātnisko publikāciju informācija par glicerīna iegūšanu, tā pārstrādes metodēm. Analizēta informācija par uznestajiem monometāliskajiem, bimetāliskajiem un promotētajiem platīnu saturošajiem katalizatoriem un to izmantošanu dažādos procesos, kā arī analizēti dati par glicerīna oksidēšanu šķidrajā fāzē uznesto platīna katalizatoru klātienē. Eksperimentālajā daļā un rezultātu izvērtējumā pētīta jauno sintezēto platīna katalizatoru aktivitāte un selektivitāte glicerīna oksidēšanas procesos ar molekulāro skābekli ūdens šķīdumos. Analizēta katalizatoru parametru, to sintēzes parametru un glicerīna oksidēšanas apstākļu ietekme uz katalizatoru aktivitāti un selektivitāti. Noteikti optimālie nosacījumi glicerīnskābes, glikolskābes, pienskābes un glicerīnaldehīda ieguvei.


Atslēgas vārdi
glicerīna oksidēšana, platīna katalizatori, ekstrakcijas-pirolītiskā metode, glicerīnskābe, pienskābe, glikolskābe, glicerīnaldehīds

Sīle, Elīna. Glicerīna oksidēšana ar molekulāro skābekli uznesto platīna katalizatoru klātienē. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2016. 371 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196