Latvijas fizikas un tehnisko zinātņu žurnāla speciālizlaidumā - par enerģijas pāreju un aktuālajiem pētniecības virzieniem enerģētikā
2021
Laila Zemīte

2021. gada jūnijā nācis klajā Latvijas fizikas un tehnisko zinātņu žurnāla (LJPTS; Latvian Journal of Physics and Technical Sciences) specizlaidums, kas veltīts enerģijas pārejas (energy transition) problemātikai, kā arī ilgspējīgiem un klimatneitrāliem risinājumiem elektroenerģētikas, siltumenerģētikas, ūdeņraža un dabasgāzes jomās. Doma par šādu specizlaidumu, kurā iekļaut jaunākos zinātniskos pētījumus enerģŗtikā, zinātnieku un izdevēju prātos virmoja jau labu laiku. Ņemot vērā valsts pētījumu programmas "Enerģētika" infrastruktūras un tirgus virziena projektos sasniegtos rezultātus, kā arī jau vairāk nekā divu gadu garumā citos vietējos un starptautiskos zinātniskos projektos gūtās atziņas, bija izveidota arī tik apjomīga darba veikšanai nepieciešamā zināšanu un pētniecusko rezultātu bāze. Specializlaidums ne tikai apkopo zinātnisko pētījumu rezultātus, bet arī ļauj iepazīstināt sabiedrību ar zinātnieku sasniegumiem, pētniecības novitātēm un dažos gadījumos - pat ar to nākotnes praktiskā lietojuma perspektīvām.


Atslēgas vārdi
situmnīcefekta izraisošo gāzu (SEG) emisija, atjaunīgie enerģijas avoti (AER)

Zemīte, L. Latvijas fizikas un tehnisko zinātņu žurnāla speciālizlaidumā - par enerģijas pāreju un aktuālajiem pētniecības virzieniem enerģētikā. Enerģija un Pasaule, 2021, No. 4, 74.-78.lpp. ISSN 1407-5911.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196