Praktisko un laboratorijas darbu organizācijas veidi pandēmijas apstākļos
RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes zinātniski metodiskās konferences «Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā» tēžu krājums 2021
Jānis Kaņeps, Armands Leitāns, Ernests Jansons

Vislielākās grūtības studijās pandēmijas apstākļos rada praktisko un laboratoriju darbu organizācija. Patlaban laboratorijās strādāt nav atļauts. Līdzīga situācija ir ar praktiskajām nodarbībām, kas tradicionāli norisinās datorklasēs, kur tiek apgūta dažādu uzdevumu risināšana ar specializētām datorprogrammām. Studentiem nepieciešamā programmatūra parasti ir pieejama personīgajos datoros, taču problēmas rada tās apgūšana un uzdevumu risināšana mājas apstākļos bez tiešas mācībspēka līdzdalības šajā procesā.


Atslēgas vārdi
praktiskie darbi, laboratorijas darbi, strādāšana attālināti, metodes

Kaņeps, J., Leitāns, A., Jansons, E. Praktisko un laboratorijas darbu organizācijas veidi pandēmijas apstākļos. No: RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes zinātniski metodiskās konferences «Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā» tēžu krājums, Latvija, Rīga, 15.-15. aprīlis, 2021. Rīga: RTU izdevniecība, 2021, 50.-51.lpp. e-ISBN 978-9934-22-672-4.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196