Termodiagnostikas ierīces izstrāde gultņu tehniskā stāvokļa monitoringam
Zinātniski metodiskā konference "Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā": tēžu krājums 2021
Ēriks Ozoliņš, Ilmārs Ozoliņš, Antons Orlovs

Jebkuru iekārtu un konstrukciju darbspēja un drošība tiešā veidā ir atkarīga no to tehniskā stāvokļa. Ekspluatācijas laikā konstrukcijas tiek pakļautas dažādu nelabvēlīgu procesu un apstākļu iedarbībai, tāpēc agrāk vai vēlāk konstrukciju mezglos un elementos parādās dažādi defekti. Ja šie defekti netiek savlaicīgi atklāti un kontrolēti, tad nelielas detaļas defekts var izraisīt dārgas un sarežģītas konstrukcijas, mehānisma vai iekārtas atteici, neplānotu dīkstāvi un dārgus remontdarbus. Tāpēc defektu un bojājumu savlaicīga atklāšana ir ļoti svarīgs un aktuāls jautājums.


Atslēgas vārdi
termodiagnostikas ierīce, temperatūra, gultņa tehniskais stāvoklis, termopāris, kontrolleris.
Hipersaite
https://ebooks.rtu.lv/product/rtu-masinzinibu-transporta-un-aeronautikas-fakultates-zinatniski-metodiskas-konferences-izaicinajumi-inzenierzinatnu-augstakaja-izglitiba-tezu-krajums/

Ozoliņš, Ē., Ozoliņš, I., Orlovs, A. Termodiagnostikas ierīces izstrāde gultņu tehniskā stāvokļa monitoringam. No: Zinātniski metodiskā konference "Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā": tēžu krājums, Latvija, Rīga, 15.-15. aprīlis, 2021. Rīga: RTU Izdevniecība, 2021, 15.-16.lpp. ISBN 978-9934-22-672-4.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196