Mūsdienu grafiskās aparatūras perifēro ierīču izmantošana inženierzinātņu studiju kursu attālinātai apguvei
Zinātniski metodiskā konference "Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā": tēžu krājums 2021
Sergejs Kuzņecovs

Tiek piedāvāta autora pieredze studiju kursa «Aerohidromehānika» un «Aerodinamikas pamati» attālinātā pasniegšana, izmantojot Microsoft Teams tiešsaistes konferences rīku kopā ar Microsoft Whiteboard t āfeles programmu, web k ameru/mikrofonu un grafisko planšeti. Šī konfigurācija Covid-19 izraisītās pandēmijas ierobežojumu laikā ļāva samērā efektīvi un bez kvalitātes zudumiem un pārtraukumiem aizvietot klasisko klases pasniegšanas metodi studenti-mācībspēks-tāfele. Perifēro iekārtu centrālais objekts ir japāņu firmas Wacom g rafiskā planšete « Intuos» ar 22cm x13 cm darba virsmu un pildspalvu (stylus). Šī ierīce tiek pieslēgta pie USB porta un atpazīta kā datorpele, ļaujot rakstīt kā ar flomāsteri vai krītu un tādā veidā aizvietojot reālu tāfeli. Programma, ar kuras palīdzību tiek pasniegta informācija, ir Microfoft Whiteboard.


Atslēgas vārdi
attālinātās studijas, grafiskā planšete
Hipersaite
https://ebooks.rtu.lv/product/rtu-masinzinibu-transporta-un-aeronautikas-fakultates-zinatniski-metodiskas-konferences-izaicinajumi-inzenierzinatnu-augstakaja-izglitiba-tezu-krajums/

Kuzņecovs, S. Mūsdienu grafiskās aparatūras perifēro ierīču izmantošana inženierzinātņu studiju kursu attālinātai apguvei. No: Zinātniski metodiskā konference "Izaicinājumi inženierzinātņu augstākajā izglītībā": tēžu krājums, Latvija, Rīga, 15.-15. aprīlis, 2021. Rīga: RTU Izdevniecība, 2021, 21.-21.lpp. ISBN 978-9934-22-672-4.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196