Kā mācīt ilgtspējīgu inovāciju, enerģētikas un ekonomikas aspektus?
IEVF Akadēmiskā konference „Vērtēšanas process augstskolās – vienotas pieejas meklējumi vienmēr mainīgos apstākļos”: konferences rakstu krājums 2022
Elmārs Kehris

Ilgtspēja ir modelis kurā šodienas vajadzību apmierināšana neapdraud nākamo paaudžu iespējas apmierināt savējās (The United Nations 1987). Bet domāšana par ilgtspējību nedrīkst būt ilgstoša tai ir jābūt pragmatiskai un tiešai. Industriālā revolūcija 4.0 daudz straujāk maina mūsu ikdienu un Latvijai ir jāatrod iespēja, lai mēs spētu savu likteni kontrolēt, nevis tikai pielāgoties pārmaiņām. RTU ar savās mācību programmās ir jāmāca un jārisina svarīgākie ilgtspējības jautājumi kā: inovāciju ekosistēmu veidošanu, atbildīga un ilgtspējīga enerģētika nozare, un zaļā kursa un ilgtspējības ietekmi uz ekonomika. Mācību procesam ir arī jāspēj pielāgoties straujajām pārmaiņām un iespējās ko sniedz digitālās tehnoloģijas, lai veicinātu cilvēkkapitāla attīstību Latvijā.


Atslēgas vārdi
Ilgtspēja, Inovācijas, Enerģētika, Ekonomika

Kehris, E. Kā mācīt ilgtspējīgu inovāciju, enerģētikas un ekonomikas aspektus? No: IEVF Akadēmiskā konference „Vērtēšanas process augstskolās – vienotas pieejas meklējumi vienmēr mainīgos apstākļos”: konferences rakstu krājums, Latvija, Rīga, 18.-18. maijs, 2022. Rīga: 2022, 1.-1.lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196