Vadlīnijas Inovāciju koprades laboratorijas organizēšanai tiešsaistē publiskā sektora organizācijām, iesaistot pētniekus un uzņēmējus
2020
Inese Suija-Markova

Arvien biežāk jēdziens “inovāciju koprade” ir sastopams dažādu līmeņu dokumentos – politikas nostādnēs, projektu uzsaukumos, starptautisku projektu izstrādātos rīcību plānos –, taču Latvijā mēs to tikai sākam iepazīt. Šobrīd nav aprakstītu priekšnosacījumu, metožu, praktisku padomu, kā koprade būtu jāorganizē publiskā sektora organizācijām, kurām ir vidutāja loma industrijas un zinātnes sadarbības veicināšanā. Šo vadlīniju mērķis ir dalīties ar pieredzi un atziņām, kas iegūtas, organizējot pirmo Inovāciju Koprades Laboratoriju Vidzemē, un dot praktiskus padomus, kā šādus pasākumus pēc iespējas veiksmīgāk īstenot nākotnē. Vadlīnijas būs īpaši noderīgas speciālistiem, kuri ikdienā nodarbojas ar pētnieku un komercsabiedrību sadarbības veicināšanu, kā arī uzņēmējdarbības attīstības speciālistiem un inovāciju projektu vadītājiem. Tās ietver atgriezenisko saiti gan par saturisko, gan tehnisko pusi ne tikai no IKL organizatoriem, bet arī no dalībniekiem – uzņēmējiem un pētniekiem.


Atslēgas vārdi
Viedā specializācija, inovācija, koprade
Hipersaite
http://jauna.vidzeme.lv/upload/Koprades-vadlinijas-GoSmartBSR-LV.pdf

Suija-Markova, I. Vadlīnijas Inovāciju koprades laboratorijas organizēšanai tiešsaistē publiskā sektora organizācijām, iesaistot pētniekus un uzņēmējus. Cēsis: Vidzemes Plānošanas Reģions, 2020. 56 lpp. ISBN 978-9934-8940-3-9.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196