Inerto materiālu pieprasījuma un piedāvājuma prognozēšana un modelēšana
Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. 2011
Laura Zabarovska, Ineta Geipele

Darbā veidojot regresijas modeli, ir jāizvēlas faktori, kas ietekmē inerto materiālu ražošanas attīstību. Lai noteiktu faktoru ciešumu un atkarību vienam no otra pieprasījuma un piedāvājuma analīzē, autores piedāvā pielietot korelatīvo sakarību metodi. Rakstā apkopojot iegūtos rezultātus un veicot analīzi, matemātiski statistisko aprēķinu rezultātā autoru iegūtie modeļi apstiprina ekonomiski loģiskus secinājumus, ka, pieaugot iekšzemes kopproduktam un investīcijām ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, palielinās arī tādu inerto materiālu ieguve kā smilts, grants un dolomīts.


Atslēgas vārdi
inert materials, demand and supply forecasting, regression model, correlation

Zabarovska, L., Geipele, I. Inerto materiālu pieprasījuma un piedāvājuma prognozēšana un modelēšana. No: Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 131.-136.lpp. ISSN 2243-6030.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196