Cilvēkkapitāls kā Latvijas konkurētspējas veicinošs priekšnosacījums
52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE’ 2011): konferences ziņojumu tēžu krājums 2011
Līga Kamola, Viktors Nešpors

Cilvēkkapitālam ir izšķirīga loma katras valsts izaugsmē Cilvēkkapitāls nav tradicionāla veida kapitāls, kā finanšu aktīvi un fiziskais kapitāls. Senāk sabiedrības konkurētspēju un labklājību noteica ražošanas līdzekļi un citas taustāmas vērtības, turpretī mūsdienās, cilvēku zināšanas, kompetences un prasmes. Cilvēkkapitālu potenciālu, kvantitāti un kvalitāti var analizēt irmantojoet divus dažādus integrētus rādītājus: Tautu attīstības indekss (Human Development index) un Eiropas cilvēkkapitāla indeksu (European Human Capital Index).


Atslēgas vārdi
human capital, Competitiveness, Human Development index, European Human Capital Index

Kamola, L., Nešpors, V. Cilvēkkapitāls kā Latvijas konkurētspējas veicinošs priekšnosacījums. No: 52. RTU Starptautiskā zinātniskā konference : RTU IEVF Ekonomikas un uzņēmējdarbības zinātniskā konference (SCEE’ 2011): konferences ziņojumu tēžu krājums, Latvija, Rīga, 7.-7. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 55.-56.lpp. ISBN 9789934102028.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196