Teritoriālās ekonomiskās plānošanas aktuālāko problēmu būtība Baltijas jūras reģionā
Ekonomika un vadībzinātnes : referātu kopsavilkumu krājums : Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress 2011
Tatjana Štaube, Ineta Geipele

Rakstā atspoguļotais darbs ir daļa no izpētes par aktuālākajiem teritorijas ekonomiskās plānošanas modeļiem Baltijas Jūras reģionā. Galvenie pētījuma uzdevumi ir atspoguļot vēsturisko ieskatu un izanalizēt mūsdienās esošo problēmu kopumu un būtību par izvirzīto tēmu. Pētījuma gaitā tika iegūti šādi rezultāti: Eiropā nav vienotās telpiskās plānošanas sistēmas. Realizējamais telpiskās plānošanas koordinācijas modelis joprojām ir tapšanas stadijā, kura termiņi regulāri tiek pagarināti (patreiz līdz 2030.gadam).


Atslēgas vārdi
the Baltic Sea region, spatial planning, modeling, territory, territorial economic planning

Štaube, T., Geipele, I. Teritoriālās ekonomiskās plānošanas aktuālāko problēmu būtība Baltijas jūras reģionā. No: Ekonomika un vadībzinātnes : referātu kopsavilkumu krājums : Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: SIA Biznesa kompetences centrs, 2011, 70.-71.lpp. ISBN 9789934814310.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196