DEVS ietvars transporta sistēmu ģeosimulācijai
Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress "Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte" : sekcija "Tehniskās zinātnes" : tēžu krājums 2011
Arnis Lektauers, Jurijs Merkurjevs

Šajā rakstā tiek piedāvāta konceptuāla pieeja transporta sistēmu ģeosimulācijai, kas sevī ietver šūnu automātu, daudzaģentu sistēmu un ģeogrāfisko automātu sistēmu koncepcijas vienotā diskrētu notikumu sistēmu specifikācijas formālisma bāzētā ietvarā. Piedāvātā pieeja definē vienotu formālu bāzi ģeogrāfisko automātu modeļu izveidei un attēlošanai, sistēmu modelēšanas un interaktīvas 2D/3D vizualizācijas integrācijai, kā arī nodrošina imitācijas procesu, vizualizācijas un lietotāja mijiedarbības komponentu sasaisti un sinhronizāciju.


Atslēgas vārdi
DEVS, ģeosimulācija, transporta sistēmas

Lektauers, A., Merkurjevs, J. DEVS ietvars transporta sistēmu ģeosimulācijai. No: Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress "Zinātne, sabiedrība un nacionālā identitāte" : sekcija "Tehniskās zinātnes" : tēžu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 209.-209.lpp. ISBN 979-9934-10-227-1.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196