Latvijas valsts pārvaldes cilvēkresursu vadības politikas novērtējums un pilnveidošanas iespējas
Riga Technical University 53rd International Scientific Conference: SCEE’2012 “Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship”: Proceedings 2012
Iveta Baltiņa, Maija Šenfelde

Raksta mērķis ir noskaidrot Latvijas valsts pārvaldes darbinieku viedokli par esošo situāciju valsts pārvaldes cilvēkresursu politikas izstrādes un ieviešanas jomā un parādīt darba organizēšanas valsts pārvaldē pilnveidošanas iespējas. Pētījumā tika izmantotas tādas metodes kā dokumentu analīze un aptauja. Apkopotā informācija liecina, ka valsts pārvaldē nepietiekami tiek attīstīta stratēģiskā cilvēkresursu vadība, kas noved pie formālas personāla vadības funkciju īstenošanas. Šobrīd iestādēs nepietiekami tiek izmantoti dažādi cilvēkresursu plānošanas, vadības un motivācijas rīki, kas rada ievērojamu kadru mainību un ietekmē iestāžu darba rezultātus un produktivitāti. Kā viens no risinājumiem situācijas uzlabošanai tiek piedāvāta attālinātā darba ieviešana valsts pārvaldē.


Atslēgas vārdi
Public Administration, Strategic Human Resources Managament, telework

Baltiņa, I., Šenfelde, M. Latvijas valsts pārvaldes cilvēkresursu vadības politikas novērtējums un pilnveidošanas iespējas. No: Riga Technical University 53rd International Scientific Conference: SCEE’2012 “Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship”: Proceedings, Latvija, Rīga, 11.-12. oktobris, 2012. Rīga: Rīgas Tehniskā Universitāte, 2012, 1.-8.lpp. ISBN 978-9934-10-355-1.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196