Reģionālo publisko ēku energoefektivitātes pasākumu izvēle atkarībā no ēkas siltuminerces
55th Riga Technical University Conference SCEE’2014 "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship": Proceedings 2014
Gita Actiņa, Ineta Geipele, Namejs Zeltiņš

Enerģētikas politika galvenais mērķis ir enerģētikas jomas pozitīvu ietekme uz Latvijas ekonomiku kopumā, kā arī energoapgādes drošības paaugstināšana un enerģijas ilgtspējas veicināšana. Latvijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij ir jāizstrādā ēku renovācijas ilgtermiņa stratēģija. 40% no visas energobilances veido ēku sektora patērētā enerģija, komforta nodrošināšanai telpās. Izstrādājot pašvaldības un reģionālos ēku renovācijas un energoefektivitātes pasākumu ieviešanas plānus, plānā iekļaujamo objektu atlasē priekšroka dodama projektiem ar lielāko ietaupītās enerģijas apjomu un lētāko ietaupītās enerģijas izmaksu uz 1MWh, ņemot vērā investīcijas projekta realizācijai un uzturēšanai.


Atslēgas vārdi
energy efficiency, Thermal buildings, selection criteria energy planning regions

Actiņa, G., Geipele, I., Zeltiņš, N. Reģionālo publisko ēku energoefektivitātes pasākumu izvēle atkarībā no ēkas siltuminerces. No: 55th Riga Technical University Conference SCEE’2014 "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship": Proceedings, Latvija, Rīga, 14.-17. oktobris, 2014. Riga: Riga Technical University, 2014, 1.-2.lpp. e-ISBN 978-9934-8275-2-5.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196