Assessment of Indoor Air Climate in Renovated Buildings of Liepāja Municipality
Abstract Book of Environmental Engineering and Management Section of RTU 56th Students Scientific and Technical Conference 2015
Toms Mols, Andra Blumberga, Līva Kāpiņa

Darba mērķis ir novērtēt Liepājas pašvaldības renovēto ēku iekštelpu mikroklimata kvalitāti un tā saistību ar cilvēku pašsajūtu, šajās telpās strādājot garīgu darbu. Darbā veikta literatūras un normatīvo aktu analīze, kas atspoguļo esošās gaisa kvalitātes prasības sabiedriskā sektora ēkās, kā arī apskatīta jau veikto pētījumu pieredze par iekštelpu mikroklimata ietekmi uz cilvēku produktivitāti. Praktiskajā daļā veikti iekštelpu mikroklimata mērījumi deviņās Liepājas pašvaldības ēkās, kurās ir veikta renovācija, ierīkota mehāniskā ventilācija. Tiek vērtēts esošais, mērītais iekštelpu mikroklimats un tā saistība ar cilvēku subjektīvo vērtējumu – pašsajūtu atrodoties attiecīgajās telpās.


Atslēgas vārdi
indoor air quality, energy efficiency, thermal comfort, cost benefit analysis, EE-TC-IAQ dilemma

Mols, T., Blumberga, A., Asere, L. Assessment of Indoor Air Climate in Renovated Buildings of Liepāja Municipality. No: Abstract Book of Environmental Engineering and Management Section of RTU 56th Students Scientific and Technical Conference, Latvija, Rīga, 17.-18. aprīlis, 2015. Rīga: RTU, 2015, 21.-21.lpp. ISBN 978-9934-507-92-2.

Publikācijas valoda
English (en)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196