Mālu īpašību izpēte izmantošanai kosmētisko produktu, biodegradablu kompozītmateriālu un jauna granulveida sorbenta iegūšanai
Lietišķi ģeoloģiskie pētījumi, jaunas tehnoloģijas, materiāli un produkti: zinātnisko rakstu krājums 2016
Inga Jurgelāne, Olita Medne, Andrejs Šiškins, Agnese Stunda-Zujeva, Līga Bērziņa-Cimdiņa

Latvijā māli ir ļoti plaši izplatīts derīgais izraktenis, un to daudzums ir viens no lielākajiem Ziemeļeiropā. To izmantošana un pētījumi galvenokārt saistīti ar būvmateriālu un dažādu keramikas materiālu ražošanu. Lai paplašinātu Latvijas mālu izmantošanas iespējas, ir nepieciešams izpētīt to īpašības un piemērotību jaunu produktu ar salīdzinoši augstu pievienoto vērtību ražošanai. Līdz ar to šī projekta mērķis ir pētīt Latvijas illīta mālu īpašības un piemērotību izmantošanai kosmētisko produktu, biodegradablu kompozītmateriālu un jauna granulveida sorbenta izstrādē.


Atslēgas vārdi
Latvijas māli, kosmētika, biodegradabli kompozītmateriāli, granulveida sorbenti

Jurgelāne, I., Medne, O., Šiškins, A., Stunda-Zujeva, A., Bērziņa-Cimdiņa, L. Mālu īpašību izpēte izmantošanai kosmētisko produktu, biodegradablu kompozītmateriālu un jauna granulveida sorbenta iegūšanai. No: Lietišķi ģeoloģiskie pētījumi, jaunas tehnoloģijas, materiāli un produkti: zinātnisko rakstu krājums. Rīga: Latvijas Universitāte, 2016, 60.-69.lpp. ISBN 978-9934-556-07-4.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196