Interesterifikācijas reakciju var izmantot, lai iegūtu biodegvielu ar iznākumu, kas masas ziņā pārsniedz izmanotās eļļas masu un neveido blakusproduktu glicerīnu. Promocijas darbā izpētīta reakcijas apstākļu ietekme uz rapšu eļļas interesterifikācijas procesu: monoestera (karbonskābju estera) un rapšu eļļas molārās attiecības, katalizatora koncentrācijas, temperatūras un laika ietekme. Izstrādātas gāzu hromatogrāfijas analīzes metodes visu interesterifikācijas produktu un starpproduktu kvantitatīvai noteikšanai. Izpētīta katalizatoru struktūras un katalizatora šķīdinātāju ietekme uz procesa norisi, izmantojot nātrija metilātu metanolā, kālija t-butilātu t-butanolā un kālija t-butilātu tetrahidrofurānā. Izpētīta monoesteru spirta un skābes fragmenta daļu ietekme uz interesterifikācijas procesu. Veikta procesa apstākļu optimizācija maksimāla gala produktu iznākuma sasniegšanai reakcijas maisījumā. Noteiktas biodīzeļdegvielas maisījumu degvielas īpašības interesterifikācijas reakciju produktiem, kas iegūti, izmantojot dažādus etiķskābes esterus.