Dynamic Properties of the Aircraft's Full-Scale Component Test Setup and its Vibration-Based System of Structural Health Assessment
2023
Aleksandrs Ņevskis

Aizstāvēšana
30.06.2023. 13:00, Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē, Ķīpsalas ielā 6B, 513. auditorijā.

Zinātniskais vadītājs
Vitālijs Pavelko

Recenzenti
Sandris Ručevskis, HELGE PFEIFER, SERGEJ IGNATOVICH

Gaisa kuģu drošuma nodrošināšanai normatīvie dokumenti piedāvā plašu aktivitāšu klāstu, kuru mērķis ir panākt konstrukcijas atbilstību prasībām. Galvenais drošuma nodrošināšanas faktors ir pilna apjoma konstrukciju vai atsevišķu viskritiskāko sastāvdaļu testēšana. Šādu testu procedūra ir ļoti dārga, un, parasti ir ļoti laikietilpīga. Tādēļ ir jāuzlabo testu plānošanas, organizēšanas un veikšanas metodes, informācijas iegūšana un apstrāde, jārisina vadības un testa automatizācijas problēmas, kas satur plašu zinātnisko un tehnisko problēmu klāstu, no kurām ir atkarīga testu un rezultātu ticamība. Dažas no šīm problēmām veido pamatu šim pētījumam.


Atslēgas vārdi
test setup, full-scale structural component, strength and lifetime, structural health monitoring, vibration-based damage detection
DOI
10.7250/9789934229367

Ņevskis, Aleksandrs. Dynamic Properties of the Aircraft's Full-Scale Component Test Setup and its Vibration-Based System of Structural Health Assessment. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2023. 90 lpp.

Publikācijas valoda
English (en)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196